Przepis na doskonały majonez z chrzanem na stół Wielkanocny. Czas Wykonania: 20 minut. Poziom Trudności: Łatwe Potrzebne składniki: (na 5 porcje) żółtko szklanka oleju 2 łyżki octu winnego lub jabłkowego 2 łyki chrzanu 1/2 łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Żółtko zaczynamy ucierać blenderem (najlepiej końcówką do homogenizacji, jeśli mamy taką w zestawie). Dodajemy po kropelce oleju – dosłownie po kropelce, ciągle ucierając. Kiedy żółtko zacznie jaśnieć i zużyjemy ok. 1/3...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...