Dżem z leśnych jeżyn

Dżem z leśnych jeżyn

Dżem z leśnych jeżyn

Niezwykle smaczny dżem z aromatycznych, pachnących lasem jeżyn. Warto poświęcić trochę czasu i przetrzeć przez sito, bo wysiłek się opłaca. 1 kg jeżyn 1 szklanka cukru Oczyszczone jeżyny umieścić w garnku z grubym dnem i zacząć podgrzewać. Rozgnieść owoce tłuczkiem do ziemniaków i smażyć, aż owoce całkiem się rozpadną. Można dodatkowo zmiksować trochę blenderem. Przetrzeć przez sito i wlać z powrotem do garnka. Wsypać cukier (ilość orientacyjna) i smażyć do uzyskania gęstej konsystencji. Nawet parę godzin. Gorąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję