Jedno z najprostszych ciast czekoladowych, które można zrobić bez użycia miksera. Idealne dla fanów mocno czekoladowych ciast. Składniki (tortownica o średnicy 21 cm): 370 g mąki orkiszowej szczypta soli 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru/ksylitolu 4 łyżki ciemnego kakao + 1 łyżka czarnego kakao 3 duże jajka 180 g jogurtu naturalnego 100 ml oleju roślinnego 150 ml mleka Polewa: 120 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kremówki Wykonanie: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia....
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...