Pyszne, szybkie w przygotowaniu muffinki z borówkami. Zrobione z mąki orkiszowej bez cukru, są lekkie i puszyste. Idealne na przekąskę. Składniki (około 12 muffinek): 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2/3 szklanki ksylitolu 1 szklanka mleka 1 duże jajko 120 ml oleju roślinnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ok. 300 g świeżych borówek Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Borówki umyć i osuszyć. Do miski wlać mleko, olej, wbić jajko,... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...