Dziś przepis na bardzo proste, pyszne, mięciutki muffinki o smaku czekoladowo-daktylowym. Robi się je bardzo szybko, w krótkim składzie nie znajdziecie cukru ani białej mąki. Takie muffinki można przygotować również w wersji wegańskiej, wystarczy zamienić jajko np. na rozgniecionego banana. To idealna przekąska do pracy czy szkoły lub zdrowy deser w trakcie popołudniowego relaksu. Składniki (0k. 8 sztuk): 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 łyżki ciemnego kakao 3 łyżki... czytaj dalej...
Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...