Sezon na truskawki już się zbliża, więc wrzucam pierwszy przepis na bardzo proste, lekkie i mocno truskawkowe ciasto bez pieczenia. Na ciepłe dni będzie jak znalazł a robi się je naprawdę błyskawicznie. Składniki (tortownica o średnicy 25 cm): opakowanie podłużnych lub okrągłych biszkoptów 500 ml śmietanki kremówki 30 % 250 g serka mascarpone 2 galaretki o truskawkowym lub malinowym + ok. 350 ml gorącej wody 2 galaretki truskawkowe + 700 ml gorącej wody ok. 400 g truskawek Wykonanie: Truskawki umyć i prz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...