PULPETY W SOSIE KOKOSOWO-POMIDOROWYM Z NUTKĄ INDII

PULPETY W SOSIE KOKOSOWO-POMIDOROWYM Z NUTKĄ INDII

PULPETY W SOSIE KOKOSOWO-POMIDOROWYM Z NUTKĄ INDII

SKŁADNIKI 1/2 kg cielęciny 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka sezamu 1/2 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry ok 2 łyżek świeżej posiekanej kolendry 2 jajka sól masło klarowane olej kokosowy mleko kokosowe przecier pomidorowy lub zmiksowane pomidory pelati (w puszce) Mięso zmieliłam w maszynce z grubymi oczkami. Cebulę pokroiłam w kostkę i zrumieniłam na maśle klarowanym, dodałam do mięsa, czosnek przecisnęłam i dodałam wszystkie przyprawy oraz jajka. Dość dł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.