Lekkie curry z bakłażanów

Lekkie curry z bakłażanów

Lekkie curry z bakłażanów

Są takie połączenia składników które po prostu pasują i już, tak jest właśnie w przypadku bakłażanów i pomidorów, dodać do tego tylko trochę bajerów, kupkę ryżu i mamy lekki obiad. Jak zwykle zrobiłam ilości jak dla wojska, więc połowa sobie grzecznie czeka w lodówce (takie danie nawet 5 dni może spokojnie czekać). Składniki na 6 porcji: 3 bakłażany (około 1 kg w sumie) 800 g pomidorów (mogą to być siekane z kartonika, świeże, passata) 500 g pieczarek (u mnie było to pół na pół białe i brązowe) 1 ostra papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.