Jak Wielkanoc to duuużo jajek, a jak dużo jajek to i majonez się pojawi.:) Zapraszam na II wersje majonezu, przepisy bardzo proste a najważniejsze Wiemy co jemy:) Majonez I wersja Składniki 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy szczypta soli i pieprzu 250 ml oliwy Jajko wlać do misy miksera, dodać sok z cytryny, musztardę, sól, pieprz, zmiksować. Następnie cienkim strumieniem wlewamy oliwę, cały czas miksując do czasu, aż sos zgęstnieje. Gotowy sos przelać do słoiczka i szczelnie zamknąć. Majonez Fit ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.