
Jak Wielkanoc to duuużo jajek, a jak dużo jajek to i majonez się pojawi.:) Zapraszam na II wersje majonezu, przepisy bardzo proste a najważniejsze Wiemy co jemy:) Majonez I wersja Składniki 1 jajko 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy szczypta soli i pieprzu 250 ml oliwy Jajko wlać do misy miksera, dodać sok z cytryny, musztardę, sól, pieprz, zmiksować. Następnie cienkim strumieniem wlewamy oliwę, cały czas miksując do czasu, aż sos zgęstnieje. Gotowy sos przelać do słoiczka i szczelnie zamknąć. Majonez Fit ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.