Käse Spätzle - Serowe szpecle

Käse Spätzle - Serowe szpecle

Käse Spätzle - Serowe szpecle

Käse Spätzle to tradycyjna potrawa z pogranicza alpejskich obszarów Niemiec, Szwajcarii i Austrii. Proste, smaczne i tanie danie, idealna propozycja na szybki obiad. Przepis na oryginalne szwabskie szpecle znajdziesz na blogu  tutaj . Tradycyjnie podaje się je z górskim serem lub ementalerem, a najczęstszy dodatek to tylko prażona cebulka. Dziś poszłam mocno na skróty i przygotowałam błyskawiczny obiad z kupnych, gotowych szpecli. Składniki: 250 g makaronu szpecle 150-200 g żółtego sera np. gouda, emen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję