Käse Spätzle - Serowe szpecle
Käse Spätzle - Serowe szpecle
Käse Spätzle to tradycyjna potrawa z pogranicza alpejskich obszarów Niemiec, Szwajcarii i Austrii. Proste, smaczne i tanie danie, idealna propozycja na szybki obiad. Przepis na oryginalne szwabskie szpecle znajdziesz na blogu tutaj . Tradycyjnie podaje się je z górskim serem lub ementalerem, a najczęstszy dodatek to tylko prażona cebulka. Dziś poszłam mocno na skróty i przygotowałam błyskawiczny obiad z kupnych, gotowych szpecli. Składniki: 250 g makaronu szpecle 150-200 g żółtego sera np. gouda, emen... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, obiad, brukselka, szybki obiad
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję