Zakręcone Paluchy Pizzowe - Krok Po Kroku

Zakręcone Paluchy Pizzowe - Krok Po Kroku

Zakręcone Paluchy Pizzowe - Krok Po Kroku

Idealne na imprezę, przyjęcie czy jako przegryzka do piwa, bardzo prosto się je przygotowuje, a smakują zupełnie inaczej niż typowa pizza ;) Składniki na 8-10 paluchów Ciasto: 2 szkl mąki pszennej tortowej 15 g świeżych drożdży 3/4 szkl wody 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki kminku (nie konieczne) 1/2 łyżeczki lnu Dodatki: sezam na wierzch ser tarty Na sos: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketchupu sól, czosnek w proszku, papryka słodka/ostra, bazylia, oregano (wasze ulubione przyprawy)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.