U nas w kuchni znowu panuje "upał" także jest zakaz używania piekarnika, ale mam przepis który robiłam na tamtą niedzielę i myślę go powtórzyć i na ta niedziel żeby jeszcze wykorzystać ostatnie truskawki :) Ciasto robi się ekspresowo, a jest tak wilgotne i smaczne, że jeszcze wiele razy zagości w mojej słodkiej kuchni z różnymi dodatkami. Składniki na blaszkę 20 x 20 cm ciasto: 1 szkl mąki pszennej tortowej 1/2 szkl cukru 1/3 szkl oleju 1/2 szkl mleka 1 jajko kl L 1 i 1/3 łyżki kakao 1 łyżka powideł 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...