Takie małe mięciutkie pierniczki na pewno przypadną wam do gustu, dodatek twarogu sprawia, że pierniki są długo miękkie. Składniki na 2 blaszki: 250 g mąki pszennej 125 g twarogu tłustego 1/2 łyżeczki sody 3 łyżki mleka 4 łyżki oleju 1/2 szkl cukru 2 i 1/2 łyżki przyprawy do piernika 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misie i zagniatamy na gładkie ciasto. Ciasto chowamy do lodówki na około1 godzinę lub do zamrażalki na 30-40 minut. 2. Po tym czasie wyjmujemy zagniatamy jeszcze raz ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...