Konserwa Drobiowa W Słoikach

Konserwa Drobiowa W Słoikach

Konserwa Drobiowa W Słoikach

  Domowa wędlina może być gotowana, na parze, pieczona czy nawet ze słoika, tak jak w tym przepisie. Taka domowa konserwa, tyndalizowana może długo postać, możemy ją zabrać ze sobą w podróż lub schować do piwniczki na inny czas. Przepis jest bardzo prosty do wykonania i nie sprawi Wam żadnej trudności, jedynie trochę cierpliwości potrzeba bo jednak tyndalizacja trwa trzy dni, ale potem możemy cieszyć się pysznym smakiem domowej wędliny :)       Składniki na około 2-3 słoiki 400 g 1 kg m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.