Dżem Z Papierówek

Dżem Z Papierówek

Dżem Z Papierówek

Przygotowanie takiego dżemu to niecałe dwie godzinki, a smaku i radości z jedzenia potem bardzo wiele, zwłaszcza zimą ;) Składniki na 4 słoiczki 250 ml: 1 kg jabłek papierówek około 300 gr cukru 1 łyżka soku z cytryny  1 laska cynamonu 4-5 łyżek wody 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w niedużą kostkę, następnie przekładamy do garnka podlewamy wodą i zaczynamy duszenie. Dusimy do całkowitego ich rozpadu. 2. Następnie dodajemy cukier, wrzucamy laskę cynamonu i gotujemy, aż do zgęstnienia i uzys... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.