Ciasto wychodzi lekkie i puszyste jak chmurka. W upalne dni możemy zrezygnować z pieczenia biszkoptu i przygotować spód z biszkoptów.Zachęcam do zrobienia sobie takiego ciacha :) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm biszkopt: 2 jajka kl M 1/2 szkl mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru esencja waniliowa pianka truskawkowa: 280 ml śmietanki 30 % 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny (około 9 g) 60 g cukru pudru około 250 g truskawek biała polewa: 50 ml śmietanki 30 % 100 g białej czekolady dodatkowo do dekora... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...