OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

SKŁADNIKI: 1 l wody 1 łyżka soli pęczek koperku 3 ząbki czosnki 1 kg ogórków SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:   Ogórki dokładnie myję.Odkrawam końcówki. Słoik wyparzam. wodę zagotowuję dodaję sól. Na sam spód słoika wkładam koper. Ogórki układam bardzo ciasno. Zalewam zagotowaną wodą. Wkładam czosnek. Dokładnie zakręcam. Słoik pozostawiam na 2 dni. Po 2 dniach lekko odkręcam słoik i pozostawiam na kolejne 2 dni.   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.