MALINY NA ZIMĘ

MALINY NA ZIMĘ

MALINY NA ZIMĘ

Kocham Maliny. Przetwory z malin takie jak soki pomagają mi przetrwać zimowe przeziębienia. Jak tylko mam możliwość robię kilka słoików na zapas. Tym razem udało mi się zrobić 5 słoiczków o pojemności 200 ml.  Polecam robi się je bardzo szybko.   SKŁADNIKI na 5 słoiczków po 200 ml: 1 kg Malin  5 łyżek cukru  5 słoików po 200 ml  bawełniana ściereczka garnek o grubym dnie  Przygotowanie: Maliny myjemy.  Słoiki oraz zakrętki dokładnie myję i osuszam.  Do słoiczków przekładam mali... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie Patki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.