SKŁADNIKI: CIASTO 1 kostka masła 1/3 szklanki cukru brązowego 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej ja dałam tortową 30 dag truskawek KRUSZONKA 10 dag masła 3 łyżki mąki 1 łyżka cukru trzcinowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masło ucieram z cukrem trzcinowym. Do masy dodaję jajka,mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystko łączę. Truskawki myję i kroję na plastry. Ciasto wylewam na tortownicę lub formę na tartę. Owoce układam na cieście lekko ugniatając... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...