Dżem marchewkowy o smaku pomarańczowym

Dżem marchewkowy o smaku pomarańczowym

Dżem marchewkowy o smaku pomarańczowym

Dla tych co nie lubią marchewki...dzięki cytrynie jest absolutnie niewyczuwalna   Składniki marchewka, 2kg cukier, 2 szkl cytryna, 4 sztuki Przygotowanie Marchewkę obieramy, przekładamy do dużego rondla, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Odcedzamy wodę i odstawiamy do wystudzenia. Miksujemy marchewkę na mus, dodajemy cukier i smażymy masę przez około 30-40 minut. Gdy nadmiar wody odparuje, dodajemy sok z cytryn i startą skórkę. Smażymy jeszcze przez 5 minut. Przekładamy do słoiczków, zakręcamy i odstawia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.