Ozorki w sosie chrzanowym
Ozorki w sosie chrzanowym
Przepis na : obiad
3 ozorki ok 700 g marchewka cebula liść laurowy ziele angielskie kawałek selera nać selera 3 łyżki chrzanu 300 ml śmietany 18% 1 łyżka mąki sól pieprz majeranek łyżka masła Ozorki myjemy i gotujemy z dodatkiem włoszczyzny do miękkości dodajemy listek laurowy, ziele angielskie trochę soli. Z wywaru wyjmujemy marchewkę i kroimy w słupki. Resztę wywaru odcedzamy. Ugotowane ozorki wyjmujemy i studzimy. Obieramy ze skórki i kroimy w plastry. W rondlu rozpuszczamy masło, wrzucamy ozorki . Smażymy ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
wieprzowina
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję