Nalewka orzechowa - korzenna

Nalewka orzechowa - korzenna

Nalewka orzechowa - korzenna

25-30 szt zielonych orzechów 1 l spirytusu 1 l przegotowanej wody 1 pomarańcza 1 cytryna 1 kg cukru 1 laskę wanilii lub cynamonu kilka goździków do smaku Pomarańczę i cytrynę należy wyszorować i pokroić na plastry lub ćwiartki. Orzechy zalać wrzącą wodą, by się sparzyły. Po godzinie zlać wodę i zalać ponownie orzechy zimną wodą. Po trzech godzinach wodę odlać, orzechy pokroić na drobne kawałki i dodać cytrynę , pomarańczę, goździki . Zalać wszystko spirytusem i zostawić w szczelnie zamkniętym gąsiorku na trzy tygod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.