Miód z mniszka

Miód z mniszka

Miód z mniszka

1 kg kwiatów mniszka 2 l wody 3 cytryny 2 kg cukru są to proporcje mniej więcej te same co liczone kwiatki Kwiaty po zerwaniu rozłożyć luźno by poszły sobie robaczki i inne takie. Przebrać i włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować przytrzymać na wolnym ogniu ok 15 min. Dodać sok z 2 cytryn i odstawić do drugiego dnia. Wywar przecedzić przez ściereczkę, dokładnie wycisnąć. Dodać sok z trzeciej cytryny i cukier. Doprowadzić do wrzenia i od czasu do czasu mieszając gotować ok 1,5 godziny. Po tym czasie miód przelać ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.