Wołowina w curry z ciecierzycą i migdałami

Wołowina w curry z ciecierzycą i migdałami

Wołowina w curry z ciecierzycą i migdałami

Przepyszny sos, który jest również bardzo sycący dzięki ciecierzycy. Wołowina przyprawiona dużą ilością garam masala i curry spędziła w lodówce całą noc. Dla takiego smaku było warto czekać.  Składniki: 400ml mleczka kokosowego 1 puszka ciecierzycy (240g cieciorki) 50g migdałów w płatkach 2 żółte papryki 1/2 pora 2 szalotki 500g wołowiny  2 łyżki masła 2 łyżki garam masala curry, pieprz czarny, kmin, kurkuma, chilli, cynamon, imbir, kolendra Wołowinę kroimy na cienkie paski, mocno przyprawiamy i ods... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.