Składniki: 100 g ziaren soi; 1 litr zimnej wody do gotowania + woda do namoczenia soi przez noc; 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią; 1 laska wanilii; Szczypta soli. Sposób przygotowania: Ziarna soi wsypać do miski. Zlać zimną wodą (nieco ponad poziom soi) i odstawić na noc do namoczenia. Namoczone ziarna soi odcedzić i zblendować na gładką masę. Przełożyć do garnka. Laskę wanili przeciąć wzdłuż i wydrążyć z ziarenek. Wydrążoną laskę wanilii pokroić na 2 lub 3 kawałki. Do garnka z masą z ziaren soi dodać ziarna... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...