Podgrzybki w sosie winno-śmietanowym

Podgrzybki w sosie winno-śmietanowym

Podgrzybki w sosie winno-śmietanowym

W sezonie grzybowym tego dania nie może zabraknąć na moim stole i robiłam je już kilkukrotnie. Warto wykorzystać ten czas, kiedy mamy grzyby świeże, ale polecam również zamrożenie  grzybów, ja je tylko lekko parzę przez 2-3 minuty. Po sezonie grzybowym, będą jak znalazł na przygotowanie tego pysznego sosu. Składniki: 700 g podgrzybków 2 średnie cebule 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 100 ml białego półwytrawnego wina 150 ml śmietany słodkiej 18%  1/2 pęczka koperku  sól i pieprz do smaku  Sposób... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gosia gotuje

Autor

Gosia gotujeGosia gotuje

Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, sosy, ziemniaki

Inne przepisy z Gosia gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.