Kluski śląskie ze szpinakiem

Kluski śląskie ze szpinakiem

Kluski śląskie ze szpinakiem

Składniki: 800g ziemniaków ząbek czosnku kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki szpinaku mąka ziemniaczana Przygotowanie:   Ziemniaki obrać i u gotować w osolonej wodzie z czosnkiem i natką piertuszki . Wy jąć gałązki natki . Ostudz o ne ziemniaki przeci snąć przez praskę, dodać rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać.  Masę podzielić na cztery części, jedną wyciągnąć , a to miejsce wypełnić m ą ką ziemniaczaną. Wymieszać i uformować kluseczki.  Osoloną wodę dopr owadzić do wrzenia, w łożyć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.