Skąd ten niebieski? Z żadnych sztucznych barwników! Do zabarwienia babki użyłam proszku z klitorii ternateńskiej (tzw. butterfly pea) – nadaje ciastu i polewie cudownego koloru i ma na dodatek sporo fajnych właściwości zdrowotnych. Najłatwiej dostać go w internecie. Ale nie martw się, jeżeli jej nie … Artykuł <strong>Niebieska babka marmurkowa wielkanocna</strong> pochodzi z serwisu . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...