Nowy rodzaj tofu nadchodzi… Czym jest pumfu?

Nowy rodzaj tofu nadchodzi… Czym jest pumfu?

Nowy rodzaj tofu nadchodzi… Czym jest pumfu?

Niektórzy je kochają, inni krzywią się kiedy ktoś je wspomina. Tofu, bo o nim mowa, może wkrótce mieć poważnego konkurenta w kuchni. W USA dostępna jest wersja bez soi, stworzona z pestek dyni… Pumfu to ciekawa, bogata w białko alternatywa dla tofu, wykonana tylko i wyłącznie z pestek dyni i wody. Jedna porcja pumfu to 17 g białka roślinnego. Jak przeczytałem w kilku recenzjach, pumfu dobrze się marynuje. Polecają je do kanapek, jajecznicy, a nawet deserów, czyli wszędzie tam, gdzie zwykle używa się tofu. Ci, k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fleksitarianizm.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.