Kremowa zupa pietruszkowo-gruszkowa

Kremowa zupa pietruszkowo-gruszkowa

Kremowa zupa pietruszkowo-gruszkowa

Prosta i pyszna. Zaskoczy Was smakiem! POTRZEBUJEMY: 600g pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 dojrzała gruszka 1/3 łyżeczki cynamonu około 1 litr bulionu (wege będzie mniej kaloryczny) 250 ml mleka (najlepiej chudego) 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Pietruszkę należy obrać i pokroić w drobne kawałki. Wrzucić na woka z oliwą, posolić i obsmażać na umiarkowanym ogniu przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Gruszkę obrać i pokroić, oczywiście usuwając gniazda nasienne. Dodać do garnka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fleksitarianizm.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.