Ciepło, cieplej, gorąca czekolada. Eliksir szczęścia na niepogodę za oknem i w życiu. Bo kto nie kocha fali błogiego ciepła ogarniającej całe ciało. Wersja z kawą dodatkowo, funduje porządnego kopniaka do działa i stanie się faworytem kawoszy. Przyznaję bez bicia, że tym razem fit nie będzie, dlatego nie jest to antidotum na każdy gorszy dzień, ale od czasu do czasu taki słodki grzeszek jest wskazany. Składniki (2 porcje): 3/4 szklanki (180 ml) mleka 3,2% 3/4 szklanki (180 ml) śmietanki 30% 1 tabliczka (100 g... czytaj dalej...
Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.