Przepis na : obiad
Kiedy mam ochotę na coś smacznego i zdrowego, robię kaszotto. Zawsze w wersji sezonowej. Tym razem padło na szparagi, których już teraz wiem, że będzie mi brakowało, kiedy znikną z bazarowych straganów. Do tego niezastąpione szalotki, trochę orzeźwiającego smaku cytryny i klasycznie łyżka dobrego masła oraz parmezanu. Kilka prostych składników, a wyszło pyszotto. Idealne na obiad na świeżym powietrzu w ogrodzie lub na balkonie. Koniecznie spróbujcie. A jak Wy korzystacie z sezonu na szparagi? Składniki (2-... czytaj dalej...
Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.