Pasta Tahini

Pasta Tahini

Pasta Tahini

Znów naszło mnie na eksperymentowanie i kupiłam paczkę sezamu oraz puszkę cieciorki. Z tego zestawu można wyczarować podobno wiele. Cóż pora to sprawdzić. Na pierwszy ogień poszła pasta Tahini, niezbędnik przy robienia hummusu.   200 g sezamu 1 łyżeczka oleju kokosowego Sezam dosłownie przez 30 sekund prażymy na rozgrzanej patelni uważając by zbytnio się nie zarumienił, bo zrobi się gorzki. Wsypujemy do wysokiego naczynia i blendujemy 30 sekund - 10 sekund przerwy by ziarna mogły puścić tłuszcz. Kiedy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emskie Smaki

Autor

EmskaEmska

Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasty, pasta, kokosowe, napój, przekąska, deser, przekąski, desery, ciasto, chałwa, pączki, por , ciasto kokosowe, ciasta z masa

Inne przepisy z Emskie Smaki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.