Przepis na : obiad
Dziś zabiorę Was w podróż do południowych Włoch. Takiej focacci jak w Bari nie zjecie nigdzie indziej. No chyba, że sami ją zrobicie z tego przepisu ;) Swój wyjątkowy smak i puszystość zawdzięcza ona zawartości puree ziemniaczanego. Jest to kulinarne dzieło sztuki kuchni apulijskiej. Ciasto: 280 g mąki chlebowej 00 (można użyć tortowej 450) 4 łyżeczki cukru białego 1,25 łyżeczki soli 1 łyżeczka drożdży instant 0,75 szklanki ciepłej wody 1,5 łyżki oliwy z oliwek 125 g puree ziemniaczanego (gotowanych zie... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Jestem kulinarnym samoukiem, uwielbiam eksperymentować i odkrywać nowe smaki w kuchni.