Stefanka przekładana masą z manny Masło, miód i cukier umieścić w rondelku, postawić na ogniu i podgrzewać, aż cukier i masło się rozpuści. Zdjąć z ognia i przestudzić, ale musi pozostać płynne. Mąkę pszenną przesiać razem z sodą oczyszczona i kakao, wlać wystudzoną mieszankę masła miodu i cukru, wymieszać z mąką, dodać jajka wymieszać dobrze, przykryć ciasto i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Artykuł Stefanka przekładana masą z manny pochodzi z serwisu emame kitchen . ...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...