Sałatka wiosenna z jajkami

Sałatka wiosenna z jajkami

Sałatka wiosenna z jajkami

Sałatka wiosenna z jajkami Jajka wyjąć z lodówki na co najmniej godzinę przed gotowaniem. W garnku zagotować wodę (jajka powinny się luźno w nim mieścić na dnie), wsypać 2 łyżeczki soli, wlać jedną łyżeczkę octu spirytusowego (konieczne jeżeli jajka mają się ładnie i łatwo obrać), włożyć jajka i gotować na średnim ogniu 11 min. W misce przygotować bardzo zimną wodę, najlepiej z kostkami lodu i od razu łyżką przełożyć jajka do lodowatej wody. Odczekać 2 min. następnie po kolei obtłuc skorupki jajek tak, aby ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.