Karp smażony najprostszy Tuszki karpia rozciąć na połowy, umyć, a następnie osuszyć pokroić na mniejsze kawałki i podzielić na 2 porcje. Pierwszą porcję, 1 kg ryby posypać dość mocno solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym . Natkę pietruszki umyć i osuszyć. Na talerzu ułożyć kawałki karpia, i obłożyć je natką pietruszki. Całość zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 2-8 godzin. Drugą porcję karpia, czyli 1 kg umieścić w misce, wlać maślankę, przemieszać tak aby otoczyła kawałki ryby, przykryć folią ...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...