Ciastka raffaello z krakersami

Ciastka raffaello z krakersami

Ciastka raffaello z krakersami

Składniki:100 g białej czekolady200 g wiórków kokosowych (100 g do masy i 100 g na posypkę)100 ml śmietanki 30%100 g masła1 opakowanie krakersów solonych (180 g)Przepis:Połamaną czekoladę umieszczamy w garnuszku, dodajemy 100 g wiórków kokosowych, śmietankę i masło i trzymamy na ogniu do całkowitego połączenia wszystkich składników (ciągle mieszając). Odstawiamy masę do ostygnięcia, a następnie chowamy do lodówki na 2 godziny. Gdy masa zastygnie smarujemy nią krakersy - (po trzy sztuki na jedno ciastko) i kładzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Emcia Pichci

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję