zapiekana skorzonera - gratinerad svartrot med ost och orter

zapiekana skorzonera - gratinerad svartrot med ost och orter

zapiekana skorzonera - gratinerad svartrot med ost och orter

Wieki temu zdarzyło mi się jeść skorzonerę, czy wężymorda, jak kto woli. Nie pamiętałam, by mi nie smakował, więc z radością powitałam go w Lidlu. No i oczywiście stanęłam w obliczu dylematu, jak spożytkować całe 500 g, bo była to ostatnia paczka. Czytałam kiedyś, że w zasadzie można go traktować podobnie do szparagów. Na szparagi przepisów mam całkiem sporo, ale wolałam poszukać zupełnie nowego zestawienia smaków. I znalazłam je w kuchni szwedzkiej, a przynajmniej na szwedzkiej stronie Köket.se! gratine... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.