Sezon na dynie trwa, warto więc pobawić się trochę w kuchni i wyczarować z dyni obłędny deser. Wystarczy zmiksować purre z pieczonej dyni z marcepanem lub chałwą i otrzymasz smak, który Cię zadziwi – lekko karmelowy, zaskakujący w aromacie. Ten deser to też świetny sposób, żeby przemycić trochę warzyw do diety *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Przekrój dynię na pół, oczyść z pestek i pokrój na plastry o podobnej szerokości – najlepiej około 2 cm. Dynię rozłóż na ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.