Racuchy Drożdżowe

Racuchy Drożdżowe

Racuchy Drożdżowe

SKŁADNIKI : - 25dag maki - 2 dag drożdży - 5 dag tłuszczu - 2 jaja - 5 dag cukru - 1/4 l. mleka - szczypta soli - olej do smażenia WYKONANIE: Mąkę przesiać. Drożdże z 1 łyżką cukru i 3 łyżkami mąki rozmieszać w 1/2 szkl. mleka (zostawić do wyrośnięcia). Zmieszać mąkę, rozczyn, utarte jaja z cukrem, pozostałe mleko, roztopiony tłuszcz (całość dobrze wyrobić) ciasto powinno mieć konsystencje śmietany. Zostawić do wyrośnięcia. Smażyć na złoty kolor z obu stron. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dziś Ja gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.