Cygańskie Danie - Chłopski Garnek

Cygańskie Danie - Chłopski Garnek

Cygańskie Danie - Chłopski Garnek

SKŁADNIKI: 1 średnia kapusta 4 ziemniaki 2 cebule 2 marchewki 4 laski kiełbasy dymionej z Dymnej Chaty firmy HAŃDEREK 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz 6 łyżek wody WYKONANIE: 1. Kapustę zetrzeć na tarce. 2. Ziemniaki i kiełbasę pokroić w talarki. 3. Cebulę i marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. 4. Całość przełożyć do garnka dodać pietruszkę,sól,pieprz. 5. Dokładnie wymieszać, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką. 6. Zapiec w piekarniku w temp.180* około godziny ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dziś Ja gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.