Przepis na : obiad
Sos chrzanowy na ciepło – mam do niego spory sentyment. Powoli będę wrzucała na bloga wielkanocne inspiracje – zapraszam! Pierwszy raz jadłam go jeszcze w liceum, w stołówce szkolnej. Ziemniaki puree plus jajko na twardo i sos chrzanowy na ciepło to częste danie, które panie kucharki gotowały w piątki. Pamiętam, że już wtedy interesowały mnie przepisy i razem z koleżanką z którą jadałam poszłyśmy podpytać pań jak go robią. Okazało się, że to żadna filozofia, że w prostocie siła i ja też zaczęłam przygotow... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...