Przepis na : obiad
Steki wołowe to z pewnością to, co szczególnie mężczyźni lubią najbardziej i do tego najlepiej tak by były krwiste. Jaki stopień wysmażenia wy lubicie? Wyróżnia się: Mocno Krwisty, ang. Rare, franc. Blue – temperatura w środku powinna wahać się pomiędzy 45 a 47st Krwisty, ang. Medium Rare, franc. Saignant – temp wewnątrz mięsa 50-52st Średnio Wysmażony ang. Medium, franc. Apoint – temp ok 60st Dobrze Wysmażony, ang. Well Done, franc. Bien Cuit – temp 70-85st. PRZEPIS SMAŻONY STEK WOŁOWY ŚREDNIO KRWISTY Skł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...