Przepis na : śniadanie
Pesto z pokrzywy Pokrzywę zajadacie wiosną? No nie mówcie mi, że nie. Wydaje mi się, że ostatnimi czasami jest bardzo popularyzowana i modna i wiele osób jej spróbowało. I dobrze, bo warto ją włączyć do swojej diety ze względu na jej właściwości zdrowotne. Mi się udało nawet na balkonie posadzić ją w skrzynce i teraz co rok się odradza a ja mam na herbatkę. Dzisiaj przepis na proste pesto z pokrzywy – świetnie sprawdza się jako sos do makaronów, do ugotowanych ziemniaków. Po więcej inspiracji zaprasza... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...