Ogórki konserwowe z winogronami

Ogórki konserwowe z winogronami

Ogórki konserwowe z winogronami

Ogórki kiszone to podstawa przetworów ogórkowych w mojej spiżarni, ale lubię też zrobić kilka słoiczków ogórków konserwowych. Ogórki konserwowe z winogronami to świetny pomysł na ciekawe pikle, które nie dość że są smaczne to stanowią efektowną i szybką przekąskę na imprezach. By przygotować tą sałatkę możemy wybrać te większe, przerośnięte ogórki, które i tak kroimy w plastry. Winogrona musimy wybrać twarde, jędrne i te raczej mniej dojrzałe – potem bardzo pilnujemy czasu pasteryzacji, by przy gotowaniu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.