Przepis na : śniadanie
Dlaczego warto zrobić napar z kwiatów forsycji? Forsycja zawiera rutynę, witaminę C , wpływa wzmacniająco na nasz organizm, poprawia odporność, łagodzi skutki zaziębienia. Napar z forsycji ma ciekawy, delikatny smak – warto wypróbować! Znacie jadalne kwiaty? Używacie ich w swojej kuchni? Danie ozdobione kwiatami zawsze zyskuje na atrakcyjności! Obok stokrotek, róży, lawendy, fiołków, nasturcji, liliowca, chabrów, ogórecznika itd, również kwiaty forsycji – popularnego krzewu kwitnącego wczesną wiosną – są jada... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...