Faworki kruche i chrupiące

Faworki kruche i chrupiące

Faworki kruche i chrupiące – takich cech oczekujemy w dobrych faworkach i takie znajdziecie, po przygotowaniu ich z tego przepisu. Chrusty czy faworki – jak wy nazywacie ten charakterystyczny dla karnawału wypiek? U mnie w domu rodzinnym mówiło się faworki. Chrusty to popularny w karnawale deser z ciasta smażonego w głębokim oleju, podawane oprószone cukrem pudrem. Zobacz też Jak przechowywać faworki. PRZEPIS NA FAWORKI KRUCHE I CHRUPIĄCE Składniki: 500g mąki tortowej szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 4 żół...

Czytaj dalej na blogu Dorota Smakuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję