Faworki kruche i chrupiące – takich cech oczekujemy w dobrych faworkach i takie znajdziecie, po przygotowaniu ich z tego przepisu. Chrusty czy faworki – jak wy nazywacie ten charakterystyczny dla karnawału wypiek? U mnie w domu rodzinnym mówiło się faworki. Chrusty to popularny w karnawale deser z ciasta smażonego w głębokim oleju, podawane oprószone cukrem pudrem. Zobacz też Jak przechowywać faworki. PRZEPIS NA FAWORKI KRUCHE I CHRUPIĄCE Składniki: 500g mąki tortowej szczypta soli 2 łyżki cukru pudru 4 żół...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...