
składniki na spód ciasteczkowy: 160 g kakaowych herbatników 60 g masła wykonanie: Herbatniki rozdrabniamy jak najdrobniej. Masło roztapiamy, wlewamy do rozdrobnionych herbatników i mieszamy na konsystencję mokrego piasku. Przekładamy do tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia) wyrównujemy i dociskamy np. przy pomocy na szklanki. składniki na masę serową: 500 g sera białego, półtłustego 3x zmielonego 250 g serka typu mascarpone 2 jajka 250 ml śmietany kremówki + ok. 25 ml 180 g cukru 25... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...