Ciasto kruche z budyniem

Ciasto kruche z budyniem

Ciasto kruche z budyniem

  Moi Drodzy, bez zbędnego przedłużania, proponuję Wam dziś kruche ciasto  „przekładane”, które wykonacie na jednej blaszce. Tym razem użyłam blaszki 22 x 25 cm. Ciasto w takiej wielkości bez problemu „zejdzie” Wam w dwa dni. Tym bardziej, że jest naprawdę smaczne i dość lekkie, ze względu na skład: 2/3 wypieku to budyń, a 1/3 ciasto kruche. Smaczku całości dodaje dżem wiśniowy. Składniki na kruche: 2 ½  szklanki mąki pszennej 3 żółtka cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe ciasta

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.